Gesigneerde Mein Kampf brengt 40.000 euro op

Een gesigneerd exemplaar van het boek Mein Kampf is tijdens een veiling in Los Angeles verkocht voor ruim 40.000 euro (meer dan 43.000 dollar). Het tweedelige boek geschreven door Adolf Hitler komt uit 1925 en 1926.

De delen gingen online onder de hamer bij veilinghuis Nate D Sanders. Het leek er in eerste instantie op dat er geen belangstelling was voor de boeken, omdat niemand een bod uitbracht. Uiteindelijk meldde zich toch een gegadigde nadat de veiling was gesloten.

Hitler schreef Mein Kampf, waarin hij zijn antisemitische ideologie uiteenzette, grotendeels in de cel na een eerdere mislukte greep naar de macht in Duitsland. Vorig jaar had het Amerikaanse veilinghuis ook al een exemplaar in de aanbieding. Een koper had er toen bijna 65.000 dollar voor over om de boeken te bemachtigen.

Het veilinghuis wilde afgelopen week ook een aquarel van Hitler veilen, maar dat ging op het laatste moment niet door. Het is niet duidelijk waarom het stilleven met een vaas met bloemen niet te koop werd aangeboden, maar de boeken wel.