Gevallen Degenkolb met de schrik vrij

De Duitse wielrenner John Degenkolb is met de schrik vrijgekomen in de E3 Harelbeke. Vijf dagen na zijn overwinning in Milaan-Sanremo was de kopman van Giant-Alpecin al vroeg in de Belgische semiklassieker betrokken bij een zware valpartij in het peloton.

Ondanks pijn en verwondingen aan zijn heup en de zijkant van zijn lichaam kon Degenkolb de wedstrijd toch uitrijden. "Aanvankelijk twijfelde ik wel of ik moest doorrijden, zeker omdat mijn heup flink beschadigd was", zei Degenkolb. "Maar naarmate de koers vorderde en de spanning toenam, was het makkelijker om de pijn uit te schakelen."

Degenkolb moest op de Oude Kwaremont passen toen Geraint Thomas, Peter Sagan en Zdenek Stybar de beslissende demarrage plaatsten. De Duitse troef van Giant-Alpecin kwam in het achtervolgende groepje op 38 seconden van winnaar Thomas als 25e over de finish. "Dit is een van de zwaarste races, vergelijkbaar met de Ronde van Vlaanderen, alleen dan wat korter. Ik hoop zo goed mogelijk te herstellen voor Gent-Wevelgem van zondag. Daar ga ik het opnieuw proberen."