Verrassingen voor 20-jarige Tales of-reeks

Bandai Namco teaset dat ze grote verrassingen hebben voor de Tales of-serie dat twintig jaar bestaat. We weten al dat Tales of Zestiria de taart mag aansnijden als titel die dit jaar uitkomt, maar meer is er nog niet aangekondigd.

Sinds 1995 staat de Tales Of-serie zijn mannetje tegen die andere grote en langbestaande JRPG: Final Fantasy. Tales of Zestiria wordt gemaakt door vier personage-ontwerpers die hun stempel op de serie hebben gedrukt. Het is dan ook niet toevallig dat we terug gaan naar de Middeleeuwse stijl waar de serie bekend mee is geworden. Voor de nostalgie heeft de game verwijzigingen naar de oudere games.

In Tales of Zestiria volgen we Sorey, een jongeman die met Seraphims samenleeft, onzichtbare wezens voor velen die al eeuwen met de mensen samenleven. In de wereld is er oorlog tussen het koninkrijk Hyland en het keizerrijk Rolance en Sorey is uitverkoren om de wereld te redden van een donker kwaad en de twee landen weer te verzoenen. Tales of Zestiria zou ergens in het volgende kwartaal uit moeten komen op PlayStation 3.

Volgens Bandai Namco zou een verjaardag niet compleet zijn met grote verrassingen en zullen we de komende maanden te horen krijgen wat er allemaal rondom de Tales of-serie gaat gebeuren. Een PlayStation 4-versie van Tales of Zestiria? Een uitgave voor Xbox One of Xbox 360? Een jubileumuitgave met alle Tales of-games in hun oorspronkelijke vorm? Of krijgen we die Japanse delen die nooit in het Westen zijn uitgebracht na al die jaren toch eens te zien? De tijd zal het leren.