Iedere scholier in Noord-Ierland krijgt Minecraft

Voor veel spelers geldt Minecraft als vermaeck, maar binnenkort wordt het voor scholieren uit Noord-Ierland ook als leermiddel gebruikt. CultureTech, een organisatie die ook techfestivals in Noord-Ierland organiseert en het Noord-Ierse ministerie van cultuur en kunst gaan namelijk gratis Minecraft uitdelen op middelbare scholen om de creativiteit onder scholieren te promoten.

CultureTech gaat de zogenaamde edu-versie van Minecraft geven, een versie die speciaal ontwikkeld is voor scholen waarbij leraren makkelijker een oogje in het zeil kunnen houden zodat scholieren bijvoorbeeld elkaar minder snel zullen opblazen. Ook zullen de leraren speciale training krijgen hoe ze kunnen onderwijzen met behulp van het blokkenspel. Mochten de computers op de scholen niet krachtig genoeg zijn, dan komt Culturetech met een speciale bus waar de kinderen en leraren op kunnen spelen.

Naar verwachting worden straks 50.000 kinderen in Noord-Ierland onderwezen met behulp van Minecraft. Culturetech kijkt ook of het mogelijk is het project uit te breiden naar andere landen.

Iedere scholier in Noord-Ierland krijgt Minecraft