Australië via India naar finale WK Cricket

De cricketers van Australië hebben de finale van het wereldkampioenschap bereikt. Het gastland bleek in het Sydney Cricket Ground in de halve finales te sterk voor India. Australië wist India met 95 runs te verslaan. 

Australië begon met batten en zette een score van 328 runs neer, voor het verlies van zeven wickets. Steve Smith blonk uit met 105 runs in 93 ballen en ook opener Aaron Finch had met 81 runs een flinke bijdrage.

India kende een goede start in hun inning. Op 76 runs viel pas het eerste wicket (12.5 overs). Na die wicket ging het al snel bergafwaards met India. De Australische fastbowlers zorgden ervoor dat Indiërs niet in hun spel kon komen. Alleen captain MS Dhoni wist nog 65 runs te noteren. De titelverdedigers kwamen uiteindelijk uit op 233 runs in 46.5 overs (all out). 

Australië moet het zondag in de finale in Melbourne opnemen tegen buurman en eveneens gastland Nieuw-Zeeland. De Black Caps versloegen dinsdag in de andere halve finale Zuid-Afrika. Voor Australië wordt het de zevende WK-finale en werden kampioen in 1987, 1999, 2003 en 2007. Voor Nieuw-Zeeland is het hun eerste mondiale finale.