Eerste blik op Jesse Eisenberg als Lex Luthor

Na Superman, Batman, Wonder Woman en meest recentelijk Aquaman heeft het team achter Batman v Superman: Dawn of Justice nu een nieuwe castfoto vrijgegeven. De foto is gepubliceerd bij Entertainment Weekly en geeft ons de eerste blik op Supermans aardsvijand Lex Luthor.

Jesse Eisenberg als Lex Luthor (foto: Entertainment Weekly)
Jesse Eisenberg als Lex Luthor (foto: Entertainment Weekly)

De rol wordt gespeeld door Jesse Eisenberg (The Social Network), wiens betrokkenheid in januari vorig jaar bekend werd. Aan de foto is te zien dat met deze Luthor duidelijk niet te spotten valt, een kwaliteit die bij andere versies van de rol, hoewel zeker aanwezig, meer onder het oppervlak verborgen zat. "Hij is niet als de Lexen die je al hebt gezien, dat is zeker," licht regisseur Zack Snyder de foto toe. "Behalve dat hij een tycoon is en een persoon naar de wereld toe en een ander persoon naar zichzelf toe. En kaal, natuurlijk."

De laatste vertolking van de rol was in de tv-serie Smallville, waarin Michael Rosenbaum van 2001 tot 2011 Luthor speelde als iemand die initieel bevriend was met een jonge Clark Kent maar later zijn eigen richting koos. Gedurende de looptijd van de serie bracht Warner Bros. ook de film Superman Returns uit, waarin Luthor de belangrijkste vijand voor Superman was, gespeeld door Kevin Spacey. Het in 2013 verschenen Man of Steel was de tweede Superman-speelfilm (na Superman III, dertig jaar eerder) waarin Luthor niet verscheen, maar hints van zijn bestaan werden gegeven door het tonen van voertuigen met de LexCorp-bedrijfsnaam erop.

Batman v Superman: Dawn of Justice verschijnt precies over een jaar. De precieze rol van Luthor is nog niet officieel bekend, maar geruchten vertelden vorig jaar dat de zakenman en briljante wetenschapper het lichaam van General Zod in bezit heeft, ermee experimenteert en uiteindelijk voor de oorsprong van het monster Doomsday zou kunnen zorgen. Ook schijnt Batman bij LexCorp in te breken om kryptonite te stelen.