'Vertrouwen beleggers terug op niveau 2007'

Het vertrouwen onder particuliere beleggers groeit gestaag. Volgens ING zijn beleggers inmiddels weer even positief als in de zomer van 2007, voor het het begin van de financiële crisis.

De zogeheten BeleggersBarometer van de bank bereikte deze maand de 145 punten, de hoogste stand in bijna acht jaar. De stijging die eind vorig jaar werd ingezet, zet flink door. Vergeleken met de maand februari, is sprake van een toename van zeven punten.

"Financiële markten doen het al langere tijd erg goed vooruitlopend op het verwachte verdere herstel. Nu de economie ook echt zichtbaar verbetert, gaan Europese aandelen met een versnelling omhoog", zei Bob Homan, hoofd beleggingen bij ING, donderdag.

Het maakt volgens hem nog wel uit of beleggers hun beleggingen in euro's noteren of in dollars. Mensen die hun beleggingen in dollars aanhouden zien veel minder goede rendementen. Dat komt door de waardedaling van de euro ten opzichte van de dollar.

ING peilt al sinds 2002 maandelijks het vertrouwen onder particuliere beleggers. De beleggersindex van de bank loopt van 0 tot 200. Scores boven de 100 duiden op een optimistische teneur.

'Vertrouwen beleggers terug op niveau 2007'
'Vertrouwen beleggers terug op niveau 2007' (Foto: ANP)