Saoedi-Arabië valt rebellen aan in Jemen

Eenheden van de Saoedi-Arabische luchtmacht hebben vannacht stellingen van de Houthi rebellen in Jemen gebombardeerd. Met de militaire operatie ondersteunt de machtige oliestaat de strijd tegen sjiitische rebellen in het buurland in het Midden-Oosten. Volgens Adel bin Ahmed Al-Jubeir, ambassadeur van Saoedi-Arabië in de Verenigde Staten, is het land bereid om alls te doen wat nodig is om de inwoners en echte regering van Jemen te redden.

Nadat vorig jaar de Houthi's de stad Sanaa veroverden is het land in een burgeroorlog verwikkeld. Zo sloeg de democratisch gekozen president Abd-Rabbu Mansour Hadi al op de vlucht naar de havenstad Aden en willen de sjiieten de macht over nemen met een vijfkoppige presidentiële raad. De sjiitische Houthi's vormen echter een kleine minderheid in Jemen, wiens beslissingen niet worden erkent door de Jemenitische soenieten.

Eerder vandaag werd al bekend dat een groot deel van het Saoedi-Arabische leger zich naar de grens met Jemen heeft verplaatst. De Arabische Liga zal donderdag en vrijdag bespreken of zij ook deel gaan nemen aan de strijd in Jemen. Het mag duidelijk zijn dat de Arabische lente nog lang niet voorbij is.