IndyCar wil alternatief Formule 1 worden

De IndyCar Series wil zich in de toekomst meer en meer gaan presenteren als een alternatief voor de Formule 1, zo heeft Mark Miles, de hoogste baas van het organiserende Hulman and Company, laten weten. De raceklasse wil een aantal wedstrijden buiten Noord-Amerika houden.

De IndyCar Series doet nu zowel ovals als normale circuits in Noord-Amerika aan. In februari en maart zou er ruimte zijn voor een aantal races buiten dit gebied. Voor dit jaar stond er een wedstrijd in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia op de rol, maar toen de overheid zich terugtrok werd de wedstrijd geschrapt. Miles blijft echter optimistisch, omdat de kosten voor een wedstrijd stukken lager liggen dan voor een Formule 1-race.

Miles: "Wij kunnen veel bieden vergeleken met de Formule 1 als je kijkt naar prijs versus waarde. Wij vragen niet de prijzen die racepromotors en regeringen de Formule 1 betalen. Wij kunnen een product bieden dat uniek Amerikaans is en buitengewoon opwindende races oplevert. Daar liggen voor ons kansen."

Dat de IndyCar Series nu met haar plannen naar buiten treedt is niet toevallig. De Formule 1 prijst zichzelf zo langzamerhand uit de markt met de extreme bedragen die het vraagt voor het organiseren van races en de moeite die het kost voor de kleine teams om overeind te blijven. Zo wordt dit jaar voor het eerst in 55 jaar geen race op Duitse bodem verreden.