Filip Dewinter bezoekt Assad: 'bondgenoot tegen moslimextremisme'

De Belgische parlementariër Filip Dewinter heeft in Syrië gesproken met de internationaal uiterst omstreden Syrische president Bashar al-Assad. De bekende Vlaams-nationalist noemde Assad een bondgenoot in de strijd tegen moslimextremisme.

Dewinter van de kleine oppositiepartij Vlaams Belang bezocht Assad woensdagochtend in de hoofdstad Damascus. Iedereen begint nu langzaam in te zien dat we Assad als bondgenoot moeten beschouwen, zei de Vlaming na afloop: "Als we de oorlog tegen het salafistisch islamterrorisme willen winnen, zal samengewerkt moeten worden met het Syrische regime, of men dat nu wil of niet."

Assad zou de westerse boycot tegen zijn regime hebben gehekeld. Hij wees op de gevolgen ervan voor de gewone Syriër. Ook waarschuwde hij voor de chaos waarin het land zonder hem zou vervallen. Verder zou de islamistische terreurgroep IS dan kunnen oprukken in landen als Libanon, Libië en elders aan de grenzen van Europa, aldus Dewinter. Hij benadrukte dat hij heel wat leiders van belangrijke conservatieve nationalistische partijen in Europa persoonlijk kent en "er wat druk"op kan uitoefenen.

Belg Filip Dewinter bezoekt president Syrië
Filip Dewinter (Foto: ANP)