Alonso: "Klaar om te racen"

Fernando Alonso moet weliswaar eerst nog groen licht krijgen van de artsen, maar de formule 1-coureur staat al te popelen om achter het stuur van zijn McLaren te stappen. "Ik ben klaar om te racen", zei de 33-jarige Spanjaard dinsdag. Alonso miste de openingsrace van het seizoen in Australië vanwege een hersenschudding, maar maakt tijdens de Grote Prijs van Maleisië zijn rentree.

"Het zal een zwaar weekeinde worden, maar ik kijk ernaar uit om voor het eerst te racen met de McLaren MP4-30. Bovendien is dit een van mijn favoriete circuits", aldus Alonso, die al drie keer de beste was in Sepang (2005, 2007 en 2012). De tweevoudig wereldkampioen beleefde vorige maand een merkwaardige crash tijdens de testsessies Barcelona. Ondanks tal van technische onderzoeken is nog altijd onduidelijk waarom Alonso met zijn McLaren van de baan schoot.

Als de Spanjaard donderdag de laatste medische test doorstaat, mag hij een dag later achter het stuur kruipen. "Ik heb in de fabriek al achter de simulator gezeten. Deze bolide heeft veel potentie. We zullen elke race keihard werken, dan komen de resultaten vanzelf."