NIeuw-Zeeland in finale WK cricket na spektakelstuk

Cricketer Grant Elliott zorgde ervoor dat het Eden Park in Wellington figuurlijk ontplofte. Hij sloeg de bal rechtstreeks het veld uit en zorgde daarmee dat Nieuw-Zeeland voor het eerst in de finale staat van het wereldkampioenschap cricket. Hij deed dat toen Nieuw-Zeeland nog twee ballen te gaan had en 5 runs nodig had. In de finale treft Nieuw-Zeeland Australië of titelverdediger India.

Zuid-Afrika begon de partij met batten en vanwege de regen werd werden de innings verkort tot 43 overs. The Proteas kwamen tot 281 runs tegenover het verlies van vijf wickets. Faf du Plessis (82 runs) en AB de Villiers (65 runs) leverden de grootste bijdrage.

Martin Guptill (34 runs) en met name captain Brendon McCullum (59 runs) gaven Nieuw-Zeeland een kickstart in de jacht op het target van 298 runs (Duckworth-Lewismethode). Ook Elliott (84 runs, niet uit) en Corey Anderson (58 runs) sloegen er lustig op los. Het kwam op de laatste over aan, waarin de Nieuw-Zeeland twaalf runs nodig hadden. Elliott bleef cool en joeg de één na laatste bal voor de winnende zes de tribunes in.