Bekerwinnaar Vormer wacht 'knotsgekke' duels

Ruud Vormer behaalde zondag met Club Brugge zijn eerste hoofdprijs. De oud-speler van Feyenoord, AZ en Roda JC pakte met zijn club ten koste van Anderlecht de Belgische voetbalbeker. Vormer hoopt dat de zege vertrouwen zal geven met het oog op de play-offs. "Misschien hebben we nu wel een psychologisch voordeel op Anderlecht, maar de play-offs moeten wel nog gespeeld worden. Volgens mijn ploegmaats worden het nog tien knotsgekke wedstrijden."

Vormer had het zwaar in de finale. "Ik was kapot aan het einde van de wedstrijd", bekende hij. "Maar dat is niet meer dan normaal gezien de reeks wedstrijden die we achter de rug hebben."

Club Brugge kwam al vroeg op voorsprong, maar na de gelijkmaker van Anderlecht werd het toch nog spannend. Lior Refaelov bezorgde Brugge met een knappe volley toch nog de beker. Vormer: "In de tweede helft kregen we het moeilijk om het allemaal te belopen en daardoor kwam er te veel ruimte tussen de linies. Dan weet je dat er doelpunten kunnen vallen. Na de 1-1 hebben we veerkracht getoond. Zo hoort het ook; anders heb je op dit niveau niks te zoeken."