Kaltenborn schrok van gevangenisdreiging

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborg is geschrokken van de dreiging van gevangenisstraf in de zaak rond Formule 1-coureur Giedo van der Garde, zo liet ze aan Sonntagsblick weten. Beide partijen stonden in Australië tegenover elkaar voor de rechter toen Van der Garde zijn stoeltje opeiste, maar uiteindelijk is er een akkoord gesloten.

Kaltenborn: "Als je in de Australische rechtbank zit en het woord gevangenis hoort dan is dat shockerend." Uiteindelijk kwamen Sauber en Kaltenborn er via een schikking vanaf met het betalen van minimaal vijftien miljoen euro. "Ja, ik heb fouten gemaakt. Ik was te goed van vertrouwen en daar ben ik hard voor gestraft. Rechtbanken oordelen niet moreel. Voor hen gelden alleen ondertekende contracten zonder rekening te houden met andere omstandigheden."

Mocht Van der Garde voor Melbourne toch zijn superlicentie gekregen hebben dan had de zaak een hele andere uitkomst kunnen krijgen, zo erkende Kaltenborn. "Als hij een licentie van de FIA had gekregen had hij alles geprobeerd om te mogen rijden."