Juventus, AS Roma en Lazio winnen in Serie A

Voor Stefan de Vrij komt een optreden met Lazio in de Champions League steeds dichterbij. De Romeinse club verstevigde zondagavond de derde plaats in de Serie A door in het eigen Stadio Olimpico met 2-0 te winnen van Hellas Verona. Felipe Anderson en Antonio Candreva scoorden al voor rust. De Vrij speelde de hele wedstrijd, Edson Braafheid bleef opnieuw op de bank.

Lazio liep weg bij concurrent Napoli, dat thuis tegen Atalanta Bergamo niet verder kwam dan 1-1. Het verschil is nu vijf punten. De Chileen Mauricio Pinilla zette Atalanta voorsprong. Invaller Duván Zapata redde vlak voor tijd een punt. Bij Napoli maakte Jonathan de Guzman de 90 minuten vol. Urby Emanuelson keek bij de bezoekers toe.

AS Roma bleef tweede op de ranglijst door uit bij degradatiekandidaat Cesena met 1-0 te winnen. Daniele De Rossi maakte de treffer. Sampdoria nam de vierde plaats over van Napoli door Inter te verslaan. Een doelpunt van Eder halverwege de tweede helft volstond. De club uit Genua heeft 48 punten, vier minder dan Lazio.

Koploper Juventus heeft zondag in de Serie A de twintigste zege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri won thuis met 1-0 van middenmoter Genoa, de ploeg die eerder dit seizoen als enige een keer wist te winnen van de verder ongenaakbare koploper (ook toen 1-0).

Carlos Tévez maakte na 25 minuten het enige doelpunt voor Juve met een snoeihard schot hoog in het doel. De Argentijn die zijn ploeg woensdag ook al met twee goals voorbij Borussia Dortmund had geholpen in de Champions League (0-3) miste na een uur spelen echter wel een strafschop. Doelman Mattia Perin redde.