Uitslag Feyenoord - PSV

Feyenoord heeft in een vechtwedstrijd PSV met 2-1 weten te verslaan. Het was zelden goed, maar Feyenoord had wel het betere van het spel. Twee goals van Anass Achabar kort na rust zorgde voor de overwinning van de thuisclub.

Al na een tiental seconden kreeg Feyenoord een grote kans. Lex Immers werd voordat enig PSV'er de bal had kunnen raken al vrij voor Jeroen Zoet gezet maar schoot de bal voorlangs. Daarna bleef het vooral een slag om het middenveld in de eerste 20 minuten. Veel mogelijkheden waren er aan beide kanten niet. PSV kreeg daarna haar eerste kans na een fout achterin, maar Luuk de Jong was onvoldoende zelfzuchtig.

Feyenoord kreeg op het halve uur nog een mogelijkheid via Achabar, maar de spits kon de bal niet echt vaart meegeven in zijn glijbeweging. Adam Maher schoot een afvallende bal na een vrije trap vanaf de zijkant hard op de lat. Aan het einde van de eerste helft schoot Achabar nog op doel, maar het schot bracht Zoet niet in gevaar. Na een helft bleef de wedstrijd zonder goal.

De tweedehelft ging op gelijke voet verder. Na tien minuten scoorde De Jong bijna uit een vrije trap. Feyenoord dacht even later een penalty te krijgen door een handsbal van Joshua Brenet, maar deze handsbal werd gemaakt toen Elvis Manu buitenspel stond, waardoor scheidsrechter Pol van Boekel zijn beslissing introk. Even later was het echter alsnog 1-0, toen Achabar een harde trap naar voren op een mooie manier promoveerde tot doelpunt.

Nog geen vijf minuten later verdubbelde de spits de score. Even daarvoor leek Depay nog de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar de aanvaller kon uit een moeilijke hoek oog in oog met Kenneth Vermeer niet scoren. Achabar had echter geen probleem met Zoet verschalken uit een vergelijkbare hoek.

Het werd echter toch al snel weer spannend. Depay verzuimde de 1-1 te maken maar schoot in de 67e minuut wel raak. Vermeer verkeek zich ditmaal op het schot vanuit de hoek van Depay. Daarna kregen beide ploegen nog wel kansen. De Jong kopte uit een vrije trap over in vrije positie. Vijf minuten voor tijd kreeg Feyenoord een grote kans om de wedstrijd te beslissen, maar invaller Jean-Paul Boetius schoot recht tegen Jeffrey Bruma aan. PSV kwam echter niet meer tot groot gevaar en zo bleef het 2-1.

PSV ziet het gat met Ajax op 11 punten blijven staan en Ajax krijgt later deze middag een kans dit gat te verkleinen. Feyenoord lijkt door deze overwinning toch een prima kans te hebben op de derde plaats.