Hirscher grijpt ook eindzege slalom-World Cup

Skiër Marcel Hirscher heeft tijdens de World Cup-finales in het Franse Meribel het slalomduel met de Duitser Felix Neureuther in zijn voordeel beslecht. De Oostenrijker wist de wedstrijd te winnen en haalde zijn goede vriend Neureuther daardoor op het laatste moment nog in in het eindklassement op de slalom.

Na de eerste run stond Hirscher nog op de derde plek, 0,08 seconden achter de Italiaan Stefano Gross. Henrik Kristoffersen, een dag eerder winnaar van de reuzenslalom, gaf 0,01 seconden toe op Gross. Neureuther, de leider in de tussenstand van de slalom-World Cup, maakte halverwege een grote fout en kwam slechts tot de veertiende tijd. 

In de tweede run kon Neureuther zich iets verbeteren, maar Hirscher zou alsnog aan een plek bij de eerste twee genoeg hebben om hem in te halen. De Oostenrijker liet na een zeer aanvallende run de snelste tijd noteren en zag vervolgens dat Kristoffersen een grote fout maakte en terugviel. Gross haalde de tijd van Hirscher ook niet, terwijl zijn landgenoot Giuliano Razzoli zich op kon werken naar plek twee achter de Oostenrijker. Alexander Khoroshilov uit Rusland werd derde. 

Door zijn twaalfde plek zag Neureuther zijn droom in rook opgaan om als eerste Duitser in 25 jaar een World Cup te winnen bij de mannen. Voor Hirscher is het al de negende kristallen bokaal. Dit weekeinde won hij zijn vierde algemene World Cup op rij, terwijl hij die voor de slalom drie keer op rij gewonnen heeft. Dit seizoen was hij voor de tweede keer in zijn loopbaan ook op de reuzenslalom de beste.