Lyon laat koppositie liggen tegen Nice

Olympique Lyon heeft zaterdag nagelaten de kop in de Franse Ligue 1 weer over te nemen van Paris Saint-Germain. Lyon ging op eigen veld met 2-1 ten onder tegen Nice. 'PSG' won vrijdag al met 3-1 van FC Lorient.

Lyon kwam halverwege de eerste helft op achterstand door Carlos Eduardo. Nice leek de thuisclub daarna terug in de wedstrijd te helpen, toen Lloyd Palun tien minuten na rust zijn tweede gele kaart kreeg en van het veld moest. De strafschop die hij daarbij veroorzaakte werd benut door Maxime Gonalons: 1-1. Lyon wist de overtalsituatie echter niet uit te buiten. Nice won zelfs, doordat Valentin Eysseric in de slotfase ook een strafschop benutte: 1-2.

Lyon blijft door de nederlaag steken op 58 punten na 30 wedstrijden, PSG heeft één punt meer. Olympique Marseille (derde) kan zondag het gat met Lyon verkleinen tot één punt.