Roda JC wint weer eens, Fischer maakt rentree bij verliezend Jong Ajax

Roda JC heeft zaterdag na vier wedstrijden zonder zege eindelijk weer eens een overwinning in de Jupiler League geboekt. De Limburgers waren op bezoek bij FC Den Bosch de thuisploeg met 1-0 de baas. Danny Schreurs maakte na een half uur spelen het enige doelpunt.

Door de slechte resultaten liet Roda in de voorbije weken de tweede plek op de ranglijst al lopen. De formatie van René Trost stond na vrijdag zelfs vierde, omdat FC Volendam met 4-1 won van Helmond Sport. Door de zege passeert Roda de Volendammers weer. Roda heeft 58 punten na 31 wedstrijden, Volendam twee punten minder.

In de strijd om een ticket voor de playoffs heeft De Graafschap goede zaken gedaan. Op de Vijverberg wonnen de Superboeren met 3-0 van Jong Ajax, waar de van een blessure herstelde Fischer de eerste 45 minuten meespeelde. De jonge Deen maakte zijn rentree na dertien maanden blessureleed.

Na iets meer dan een kwartier gleed Dean Koolhof op aangeven van Robin Pröpper de 1-0 achter keeper André Onana. Jerry van Ewijk zorgde vanaf elf meter voor de 2-0. Een paar minuten voor tijd maakte Vincent Vermeij de beslissende 3-0. De Achterhoekers rukken dankzij de overwinning op naar een gedeeld zesde plaats, samen met FC Emmen en VVV. De laastgenoemde club speelde vanmiddag met 1-1 gelijk bij Fortuna Sittard.