Bony zet Manchester City op juiste spoor

Manchester City won zaterdagmiddag vrij eenvoudig van West Bromwich Albion. Mede door een uitblinkende Wilfried Bony, werd het 3-0 voor The Citizens.

Al na twee minuten spelen was de toon voor de hele wedstrijd gezet. Centrumverdediger van West Bromwich Albion McAuley, kreeg van de scheidsrechter een rode kaart gepresenteerd na een vermeende overtreding op Bony aan de rand van het strafschopgebied. De arbiter zat er echter naast met zijn beslissing, want het was rechtsback Dawson die de Ivoriaan van achteren had neergehaald.

Het betekende het startschot voor een dominerend City, dat na twintig minuten spelen liefst 92% balbezit had. De openingstreffer kon daarom niet lang uitblijven. Na een schot van Fernando, kon Bony de bal achter doelman Myhill schieten: 1-0 voor The Citizens. Vlak voor rust was het de Braziliaan die na een fout van ex-NEC’er Olsson, de bal zelf kon inschieten: 2-0.

Ook na de rust bleef het speelbeeld hetzelfde, met vooral Bony en Agüero als gevaarlijkste spelers voor het team uit Manchester. Na krap een uur spelen raakten beide aanvallers achterelkaar het aluminium, waarna Olsson kon opruimen. Het bleef wachten op meer treffers van City.

In de 77e minuut kon Clichy Jovetic wegsturen met een pass. Vervolgens zette de Montenegrijn voor op Silva, die het leder achter Myhill werkte: 3-0. Agüero probeerde in de laatste minuten van de confrontatie nog een goaltje mee te pikken, maar de defensie van WBA hield met hangen en wurgen de Argentijn in bedwang.

Bony uitblinker bij Manchester City (Pro Shots/Reuters/Darren Staples)