Haatbaard wil het westen nuken

Haat richting joden en Israel is niet genoeg bij sommige geestelijken die hun zieke boodschap mogen doorgeven in de Al-Aqsamoskee te Jeruzalem. Ook het westen moeten eraan geloven. Dit zou platgenuked moeten worden, in de ogen van sjeik Muhammad Abed.

De man in kwestie luistert ook naar de naam Aboe Abdallah, wat letterlijk 'vader van de slaaf van Allah' betekent. Een populaire bijnaam onder extremisten. Osama bin Laden pleegde zich onder andere ook zo te noemen.

In het eerste gedeelte van het fragment prijst de man de Islamitische Staat de hemel in. Zo is hij onder de indruk van de strijd die de IS levert tegen een nucleaire grootmacht als Amerika. Tevens roemt hij de belegering van de jihadis tegen Europa, met zijn gefabriceerde democratie.

"Ze (het westen) komen steeds met andere verklaringen", aldus het haatkonijn. "Ze zeggen dat ze vechten tegen de Islamitische Staat die zij 'Isis' noemen. Maar ze gooien ook bommen op het Al-Noesrafront en de moslims in Syrië. Ze gooien bommen op het idee van een kalifaat, die grondslag heeft gevonden bij de moslims in Syrië, Irak en andere moslimlanden."

"O natie van Islam, alleen een echt kalifaat kan uw honger stillen, uw eer verdedigen en de Al-Aqsamoskee bevrijden van de bezoedelaars", zegt de sjeik zonder een spoortje zichtbare ironie. "O, natie van Islam", vervolgt de goed in het leven staande sjeik. "Luister naar ons advies. O leger van Pakistan, u beschikt over een nucleair arsenaal. Waarom zijn sommige generaals zo terughoudend om de geschiedenis te veranderen met een harde klap? Ze hebben immers de middelen."

Een week later is Iran aan de beurt. Zij krijgen een veeg uit de pan omdat die dwalende sjiieten een werktuig van Amerika en het westen zouden zijn. Tot slot komt de mededeling dat Amerika vertrapt zal worden onder de hoeven van de paarden van het kalifaat. Uiteraard heeft dit alles niets met de islam te maken.


De blije boodschap