Valencia overtuigt tegen Elche

Valencia ligt nog steeds op koers voor een Champions League-ticket. Vrijdagavond won het overtuigend de uitwedstrijd van Elche met 0-4. Na drie minuten spelen kreeg Valencia een vrije trap te nemen vlak voor het doel van Elche. Met een mooie bal kon Nicolás Otamendi ex-PSV’er Przemysław Tyton bijna verschalken, maar zag zijn inzet rakelings naast gaan.

Even later was het Roco die namens de thuisploeg de bal inleverde bij Piatti. De Argentijn maakte hier vervolgens dankbaar gebruik van door Tyton te omspelen, waarna hij zijn inzet voor de lijn weggewerkt zag worden door Lomban.

Het leek slechts een kwestie van tijd voordat de bezoekers het net zouden vinden. Vervolgens scoorde Valencia dan ook twee keer in korte tijd. Maar in beide gevallen constateerde de grensrechter buitenspel, waardoor de nul op het scorebord bleef staan. Feghouli en André Gomes besloten anders. Na een schot van de eerste, kon de tweede in de rebound Tyton verslaan: 0-1.

In het tweede bedrijf bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde: Elche hield voornamelijk tegen en Valencia zocht naar de gaten. Hoewel de gastheren het wel even probeerden, maakte de club uit de sinaasappel-stad al snel korte metten met de aspiraties.

Na een uitbraak van Los Che, was het Alcácer die op aangeven van Gomes de score verder kon uitbouwen: 0-2. Voor de thuisclub werd het leed nog erger, toen Enzo Andía in de 71e minuut de bal per ongeluk langs zijn eigen keeper werkte: 0-3. Valencia bleef daarna opzoek gaan naar goals en ook nu leek dat slechts een kwestie van tijd. Na een prachtige aanval, kon Zuid-Amerikaan Piatta de bal voorgeven op Otamendi. De verdediger werkte de bal met zijn hoofd binnen en maakte de laatste van de avond: 0-4.