Hoesen en Hateboer terug bij Groningen, PEC heeft Rienstra terug

Danny Hoesen en Hans Hateboer kunnen hun club FC Groningen zondag weer van dienst zijn. Beide spelers zijn fit en kunnen door trainer Erwin van de Looi worden ingezet in het thuisduel met FC Twente. Of Jarchinio Antonia, Martijn van der Laan en Albert Rusnák kunnen spelen, is nog onzeker.

Clubtopscorer Michael de Leeuw is net als Tom Hiariej nog geblesseerd, al gaat het met De Leeuw wel de goede kant op. "Maar met een spierblessure zoals hij heeft, moet je geen risico's nemen. Je kunt beter een week te laat beginnen dan een dag te vroeg", aldus Van de Looi.

FC Twente mist aanvoerder Andreas Bjelland en spits Luc Castaignos. Joachim Andersen en Youness Mokhtar, vorige week tegen PEC hun vervangers, mogen zich daardoor opmaken voor een basisplaats.


Trainer Ron Jans van PEC Zwolle kan zondag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior weer over Ben Rienstra beschikken. De middenvelder is weer hersteld van een enkelkneuzing. Trent Sainsbury en Sheraldo Becker missen de ontmoeting nog. "Trent heeft last van een rugblessure, die doorstraalt naar zijn hamstring. Hij is niet fris en niet fit", aldus Jans, die over twee weken wel weer op Becker rekent. "Normaal is hij er dan weer bij."

Bij de gasten uit Rotterdam staat Alessandro Damen opnieuw op doel. Eerste keus Gino Coutinho is nog altijd geblesseerd. Coach Marinus Dijkhuizen kan verder op een fitte spelersgroep rekenen.