Diego Costa terug bij Spanje

Diego Costa is weer terug in de Spaanse voetbalselectie. Bondscoach Vicente del Bosque heeft de aanvaller van Chelsea opgeroepen voor de komende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne en de oefeninterland met het Nederlands elftal op 31 maart in Amsterdam. Costa was er de laatste twee wedstrijden van Spanje niet bij.

Del Bosque riep voor de eerste keer middenvelder Vitolo van Sevilla op. "Hij is in vorm en kan zeer bruikbaar zijn voor ons op de linkerflank", zei Del Bosque over de 25-jarige Vitolo. Hij is niet de enige debutant in de selectie. Ook doelman Sergio Asenjo van Villarreal kreeg zijn eerste oproep.

Spanje staat na vier kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2016 tweede in groep C met negen punten, drie minder dan koploper Slowakije.

Selectie Spanje

Keepers: Iker Casillas (Real Madrid), David De Gea (Manchester United), Sergio Asenjo (Villarreal)

Verdediging: Dani Carvajal (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Marc Bartra (Barcelona), Juanfran (Atletico Madrid), Raul Albiol (Napoli), Sergio Ramos (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Juan Bernat (Bayern Munich)

Middenveld: Mario Suarez (Atletico Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Koke (Atletico Madrid), Andres Iniesta (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), David Silva (Manchester City), Vitolo (Sevilla), Isco (Real Madrid)

Aanval: Cesc Fabregas (Chelsea), Alvaro Morata (Juventus), Pedro (Barcelona), Diego Costa (Chelsea)