'Al duizenden aanmeldingen voor K3'

De telefoon staat roodgloeiend bij Studio 100. Er hebben zich al ruim 2400 kandidates aangemeld voor het televisieprogramma waarin op zoek wordt gegaan naar het nieuwe K3, meldt Het laatste nieuws.

"We schrikken zelf van de snelle respons", zegt Studio 100-CEO Anja van Mensel. "Een paar uur na de persconferentie hadden achthonderd meisjes zich al ingeschreven. Sindsdien is de teller niet gestopt met tikken." Voorlopig zijn er volgens Van Mensel iets meer Belgische meisjes dan Nederlandse.

Onder de 2400 kandidates zitten volgens HLN ook veel vrouwen die eerder al een kans waagden bij een vorige auditieronde toen de Nederlandse Josje Huisman als nieuw lid werd toegevoegd. Voor de eerste selectie hoeven de deelnemers nog niet veel te doen. Volgens HLN is 'het enige wat nu telt of ze kunnen zingen en dansen, welk K'tje ze willen zijn en waarom ze zo veel van de groep houden'. Ook moeten ze een foto meesturen.

Deze week maakten Karen, Kristel en Josje bekend te gaan stoppen met K3. Het nieuwe K3 wordt gevonden in een groots opgezet televisieprogramma K3 op zoek naar K3, dat te zien zal zijn in Vlaanderen en Nederland. In Nederland gaat SBS6 de show uitzenden.