'Klaas Dijkhoff opvolger Teeven'

De 34-jarige Klaas Dijkhoff wordt de opvolger van staatssecretaris Fred Teeven. Samen met minister Ard van der Steur gaat hij leiding geven aan het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat meldt de Telegraaf vrijdag.

Dijkhoff zit sinds 2010 in de Tweede Kamer voor de VVD. Voor hij naar het Binnenhof kwam, was hij vooral actief in de wetenschap. Tot 2009 was hij docent recht, retorica en politieke theorie aan de Katholieke Universiteit Brabant (Tilburg University - red.) te Tilburg. Ook doceerde hij recht aan Hogeschool InHolland.

De Brabander is sinds zijn 17e lid van de VVD. Op de middelbare school viel hij op door zijn liberale gedachtegoed en hij kreeg daardoor de bijnaam Bolkestein, naar de toenmalige VVD-voorman. Dijkhoff begon zijn politieke loopbaan als gemeenteraadslid in Breda.

In de Tweede Kamer heeft hij zich vooral beziggehouden met inlichtingendiensten, terrorisme, cybersecurity en Europa. Hij was ook verschillende keren campagneleider van de VVD.

Update 09.35 uur:
Het profiel van Klaas Dijkhoff

Opleiding: Na het gymnasium in Eindhoven studeerde hij Nederlands recht aan de Universiteit van Tilburg. Hij studeerde cum laude af en promoveerde in 2010 aan dezelfde universiteit op 'Law, War and Technology'.

Loopbaan: Zijn carrière begon in de wetenschap. Hij was van 2005 tot 2009 verbonden als docent recht, retorica, politieke theorie en onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg. In 2009 en 2010 doceerde hij recht aan hogeschool InHolland. In deze tijd maakte hij een kortstondig uitstapje naar het bedrijfsleven; hij richtte Dijkhoff Advies Groep op.

Politiek: Als 17-jarige werd hij lid van de VVD. Hij was onder meer secretaris van de VVD-afdeling Breda (2007-2008) en lid van de partijraad van de VVD (2008-2010). In 2010 kwam hij in de gemeenteraad van Breda. Daar bleef hij tot begin 2013. In 2010 werd hij ook in de Tweede Kamer gekozen. Inlichtingendiensten, cybersecurity en Europa waren onder meer de onderwerpen waar hij zich mee bezighield. Sinds 2014 is hij de campagneleider van de VVD.

Klaas Dijkhoff
Klaas Dijkhoff