Belangrijk overleg over Guardado in Valencia

Op dit moment wordt in Valencia druk gesproken over de toekomst van Andrès Guardado. Dat meldt Voetbal International vanavond. Marcel Brands reisde vanmiddag af naar de Spaanse stad. Ook de zaakwaarnemer van de Mexicaan, Mario Ordiales, heeft de trip naar van Mexico City naar Spanje gemaakt.

Zowel Brands als Ordiales zitten vanavond voor het eerst met de directie van Valencia om de tafel. PSV en Guardado zullen samen duidelijk maken dat de huidige huurovereenkomst omgezet mag worden naar een meerjarig contract. In dat geval zal wel een afkoopsom betaald moeten worden, aangezien de overeenkomst tussen Valencia en Guardado nog tot medio 2016 doorloopt.

De afkoopsom is ook meteen een struikelblok. Een hoge transfersom gaat namelijk ten koste van het budget voor het tekengeld, waarmee PSV Guardado over de streep wil trekken. De Eindhovenaren kunnen niet voldoen aan de huidige salariseisen van de voetballer (750.000 euro netto), maar wil dit gat compenseren met tekengeld.

Hierover is al een akkoord met Guardado en Ordiales bereikt, maar ook Valencia moet nog instemmen om de deal tot een goed einde te brengen.