Tevez: "Kwartfinale is slechts het beginpunt"

Carlos Tevez was woensdagavond met twee goals en een assist de gevierde man bij Juventus, dat Borussia Dortmund uitschakelde in de achtste finales van de Champions League. Juventus won twee weken geleden in Turijn (2-1) en herhaalde dat kunstje gisteren op Duitse bodem.

"Ik deed gewoon mijn werk, maar het is het team dat een wedstrijd wint", toonde Tevez zich bescheiden in gesprek met Sport Mediaset. "Ik denk dat we een geweldige wedstrijd hebben gespeeld." "Voor Juventus is de Champions League altijd een lastig iets, maar we zijn op de goede weg nu", zei Tevez, die met Juventus het succes van seizoen 2012/13 evenaarde: een plekje in de kwartfinales van het kampioenenbal. De laatste jaren strandde De Oude Dame veelal in de groepsfase of in de achtste finales.

Tevez durft te dromen. "De kwalificatie voor de kwartfinale is geen eindstation voor ons, maar slechts het beginpunt", zei de Argentijnse spits.  "Nu moeten we zonder angst spelen, maar tevens op onze hoede zijn voor de lastige potjes die komen gaan. We hebben een geweldig team en willen dat bewijzen!"