Eredivisie: Preview speelronde 28

Komend weekend is het alweer tijd voor speelronde 28 in de Eredivisie. Langzaam maar zeker naderen we de ontknoping van het seizoen 2014/2015. Maar voor het zover is, zijn er nog een aantal ronden te gaan, te beginnen met komend weekend.

De 28e speelronde in de Eredivisie wordt vanavond afgetrapt door FC Utrecht en NAC Breda. Vorig weekend wonnen de Domstedelingen, na vier zeges op rij, niet van sc Cambuur Leeuwarden. De Bredanaars zegevierden echter wel tegen Go Ahead Eagles, maar zij staan nog altijd zeventiende. Beide ploegen treffen elkaar voor de 35e keer in Utrecht, waarbij de thuisploeg liefst zestien keer drie punten pakte. De Brabanders waren maar negen keer de beste, dus op papier lijkt FC Utrecht een zege te hebben. Degradatiezorgen kunnen echter een extra boost geven aan een elftal, dus NAC Breda moet niet zomaar uitgevlakt worden.


Pakt Willem II dit weekend opnieuw drie punten tegen FC Dordrecht? (PRO SHOTS / Kay Int Veen)

Een dag later is het de beurt aan Go Ahead Eagles en Vitesse. Dit duel stond in de Eredivisie negen keer eerder op het programma. Beide ploegen waren vier keer de beste. De laatste keer dat de Eagles in eigen huis van Vitesse wonnen is al even geleden: 35 jaar geleden werd het 5-1. Vorig jaar gingen de Arnhemmers met de zege aan de haal. Destijds werd het 0-3 in de Adelaarshorst. Overigens won Go Ahead Eagles al vier duels op rij niet meer, waar Vitesse al acht duels ongeslagen is.

Later op de zaterdag is het ook nog de beurt aan Willem II en FC Dordrecht. Dit affiche hing twintig jaar geleden voor het laatst aan de muur van de Eredivisie. Bovendien speelden beide teams vorig jaar nog in de Jupiler League. De Tilburgers lijken inmiddels vrij zeker te zijn van lijfsbehoud, waar FC Dordrecht nog vol in gevecht is. De ploeg staat al maanden onderaan en lijkt direct te degraderen. Drie punten tegen Willem II zijn daarom meer dan welkom. Eerder dit seizoen werd het in Dordrecht echter 0-4, dus de Dordtenaren moeten alles uit de kast halen.

Tot slot, op zondag wordt de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV gespeeld. Voor PSV is dit vooral een duel om met het verleden af te rekenen. De laatste zege in Rotterdam dateert alweer van vijf jaar geleden. Eerder dit seizoen ging Feyenoord in Eindhoven met 4-3 onderuit, maar vorig jaar waren de Rotterdammers in de eigen Kuip met 3-1 te sterk. Bij een zege voor de club uit Rotterdam-Zuid blijft de voorsprong op achtervolger AZ gehandhaafd. Bij een nederlaag zou het onderlinge verschil echter terug kunnen lopen naar één punt.


Slaagt PSV er dit weekend wél in om van Feyenoord te winnen? (PRO SHOTS / Stanley Gontha)