Hogwarts Express toegankelijk voor publiek

Vanaf morgen is er de mogelijkheid om zelf plaats te nemen in de Hogwarts Express. De wereldberoemde stoomlocomotief uit de Harry Potter-films wordt dan namelijk deel van de Warner Bros Studio Tour in Londen.

De Tour, waarin de bezoeker de mogelijkheid heeft om langs en door alle sets uit de Harry Potter-films te lopen, heeft de locomotief tentoongesteld in een nieuw gedeelte. Bezoekers kunnen onder meer plaats nemen in een coupé, van waaruit het lijkt alsof de trein ook echt rijdt. Ook kan geprobeerd worden het karretje van Harry door de muur te duwen.

Leavesden Studios werd op 29 maart 2012 opengesteld voor publiek, nadat Warner Bros in 2010 een tweetal studio's had opgekocht om te gaan gebruiken als Harry Potter-museum. Het is nog steeds de best bezochte attractie in heel Groot Brittanië. Onder meer de Great Hall, Gryffindor Common Room en Hagrid's Hut zijn te bezoeken. 

Hieronder enkele foto's van het VIP event dat gisteren plaatsvond. Onder meer Oliver en James Phelps (George en Fred Weasley) en Warwick Davis (professor Flitwick) waren aanwezig.

De gebroeders PhelpsDe gebroeders Phelps

Warwick Davis

Hogwarts Express: Mark Williams, Warwick Davis en de gebroeders Phelps
Hogwarts Express: Mark Williams, Warwick Davis en de gebroeders Phelps