PlayStation 4 2.5 firmware uitgelekt

Vorige week werd er bekendgemaakt welke vette opties de nieuwe PlayStation 4 2.5 firmware allemaal in petto had. Nu blijkt dat deze al een geruime tijd in beta vorm al op het net staat. Twitteraar SKFU heeft op twitter een stap-voor-stap handleiding gepost zodat iedereen zich eraan kan wagen.

  • Get any SKFU’s Pr0xy server (wololo.net)
  • Start & setup the Proxy Server on your PlayStation4
  • Redirect “http://feu01.ps4.update.playstation.net/update/ps4/list/eu/ps4-updatelist.xml” to “http://zload.net/ps4/beta/ps4-updatelist.xml”
    • In case your from another region, change “/eu/” to your regioncode!
  • Search for an update on your PS4
  • Download, install and enjoy 2.50 Beta
    • In case this does not work, try the installation via safemode “Update using Internet”. If you have setup the proxy already, it also works in safemode.

Een van de features die in de release te vinden is, is de al lang gelden beloofde suspend/resume-functie, waarmee je de PlayStation 4 'uit' kunt zetten terwijl je een game speelt en later weer verder kunt gaan waar je gebleven was. Andere features zijn 60fps Remote Play richting PlayStation Vita of Vita TV indien de game het toelaat, een screenshot van het moment dat je een trophy haalt zodat je die kunt delen, games met 0% trophies kun je uit de trophy-lijst verwijderen, video's delen via Dailymotion en meer handige opties.

Uiteraard, dit betreft de beta-versie van de zolang verwachte firmware update. Dus installeren is op eigen risico. Voor de twee mensen met een PS Vita is het trouwens niet aan te raden om deze al te installeren, want deze helpt Remote Play om zeep. Daarvoor moeten zij nog even wachten totdat Sony een nieuwe firmware uitbrengt. Meer details zijn te lezen op zijn blog.

Nogmaals, installeren op eigen risico!