Regisseur Richard Glatzer (63) overleden

Still Alice-regisseur Richard Glatzer is dinsdag overleden aan de gevolgen van ALS. Hij is 63 jaar geworden. Dat meldt The Hollywood Reporter.

De regisseur stond nog volop in de belangstelling met zijn film Still Alice. Jullianne Moore won vorige maand de Oscar voor beste actrice voor haar rol in die film. Glatzer kon niet aanwezig zijn bij de uitreiking, omdat hij vlak voor het filmevenement werd opgenomen in het ziekenhuis.

Moore verwees tijdens haar speech bij de Oscars naar de spierziekte die in 2011 bij Glatzer werd geconstateerd. "Toen zijn man Wash hem vroeg wat hij wilde doen, reizen of de wereld zien, zei hij dat hij films wilde maken. En dat is wat hij deed."

Glatzer maakte zijn regiedebuut in 1993 met de komedie Grief en maakte verder de films The Fluffer, Quinceañera en The Last of Robin Hood. De meeste van deze films regisseerde hij samen met zijn man Wash Westmoreland. Hij werkte ook als adviseur voor het televisieprogramma America's Next Top Model. Still Alice gaat vandaag in de Nederlandse bioscopen in première. De FOK!film-review valt hier te lezen.