Ibrahimovic kwaad op Kuipers en 'Chelsea-baby's'

Zlatan Ibrahimovic werd woensdagavond al in de eerste helft met rood naar de kleedkamer gestuurd. De Zweedse spits was na afloop erg kwaad. Paris Saint-Germain plaatste zich ondanks de numerieke minderheid wel voor de kwartfinale van de Champions League, door er in de verlenging nog een 2-2 gelijkspel uit te slepen. Daar was sterspeler Zlatan Ibrahimovic blij mee, maar uiteraard niet met zijn rode kaart.

De Zweedse spits kreeg van arbiter Björn Kuipers rood na een stevige tackle op Óscar. "Vervolgens kwamen al die spelers van Chelsea om hem heen staan zwaaien en springen, dat vond ik echt belachelijk. Dat ik rood kreeg was erg, maar het vervelendste vond ik de reactie van de Chelsea-spelers", aldus Ibrahimovic tegen Zweedse media.

"Ik had het idee dat er elf baby's om me heen stonden", vervolgt Ibrahimovic zijn verhaal. "Daarom was ik erg boos. Ik weet niet of Óscar zich aanstelde, maar ik had niet het idee dat ik hem enorm hard raakte."

Maar PSG plaatste zich dus evengoed voor de kwartfinale en zit volgende week vrijdag in de koker bij de loting in Nyon. De heenwedstrijd gaat echter waarschijnlijk aan Ibrahimovic voorbij wegens een schorsing, al kunnen speler en club nog beroep aantekenen.

Ibrahimovic kwaad op arbiter Kuipers (Pro Shots/Action Images)
Ibrahimovic kwaad op arbiter Kuipers (Pro Shots/Action Images)