Geen Noord-Europese wielerklassiekers voor Boonen

Tom Boonen is maandag tijdens de eerste etappe van Parijs-Nice hard onderuit gegaan. Na zijn valpartij heeft hij op moeten geven. De Belg van Etixx-QuickStep reed achterin het peloton en kwam op achttien kilometer van de finish in Contres ten val.

Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de schade is bij Boonen, die in 2012 voor het laatst de Ronde van Vlaanderen won. Alles wijst erop dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken. Mocht zijn sleutelbeen echt gebroken zijn, dan zal hij dit voorjaar niet meer in actie kunnen komen. 

Update 18.50 uur

Tom Boonen kan waarschijnlijk toch deelnemen aan de Vlaamse klassiekers. De Etixx-Quick Step-kopman heeft bij zijn val in Parijs-Nice geen sleutelbeenbreuk opgelopen. Wel heeft Boonenlast van een verrekking in zijn linkerschouder, zo bleek na een bezoekje aan het ziekenhuis. De Belg moet een aantal dagen rust houden. 

Update 19.35 uur

Etixx-Quick Step heeft een medische update gegeven rond Tom Boonen. Hij heeft een verrekking in zijn schouder opgelopen. Deze blessure zorgt ervoor dat Boonen drie tot zes weken niet kan deelnemen aan wedstrijden. Hij kan definitief een streep zetten door het Vlaamse wielervoorjaar. Dinsdag zal worden besloten over er er nog een operatie nodig is.