Van Gerwen verslaat Wright in finale UK Open

Darter Peter Wright heeft in de halve finale van de UK Open geen spaan heel gelaten van Stephen Bunting. De excentrieke Schot won met 10-0 The Bullet.

Wright, die in de kwartfinale Phil Taylor versloeg, noteerde een gemiddelde van 105. Wright treft in de finale of Michael van Gerwen of Andrew Gilding, deze wedstrijd gaat zo beginnen. Van Gerwen heeft nog nooit de UK Open op zijn naam weten te schrijven. Gilding staat voor het eerst in de halve finale van een tv-toernooi. 

Update 22.10 uur

Darter Michael van Gerwen heeft zondag de finale bereikt van de UK Open in het Engelse Minehead. De Brabander had in de halve eindstrijd de nodige moeite met Andrew Gilding, maar versloeg de Engelsman toch: 10-8.

Van Gerwen haalde tegen Gilding een gemiddelde van 105,56 punten per beurt, maar de Engelsman deed het nog wat beter: 108,37. Mighty Mike had het dan ook zeer lastig met de Engelse verrassing, maar was op de beslissende momenten net wat doortastender dan Goldfinger. De finale tussen Van Gerwen en Wright gaat nu beginnen. 

Update 23.00 uur

Michael van Gerwen heeft voor de eerste keer zijn carrière de UK Open gewonnen. In de finale was de Brabander met 11-5 te sterk voor Peter Wright. De Schot stond bij de eerste pauze nog 2-3 voor, maar Mighty Mike nam daarna het voortouw. Hij pakte in de tweede periode vier van de vijf legs en kwam op 6-4 door 164 uit te gooien. 

Sportief gezien nam Van Gerwen in Minehead wraak op Wright. Afgelopen donderdag deelden beide dartstoppers n de Premier League nog de punten (6-6). Maar dit keer was Van Gerwen de betere en ging met de felbegeerde trofee naar huis. Ook mag Van Gerwen 60.000 Britse pond bijschrijven (83.000 euro). Wright moet genoegen nemen met de helft.