Meerdere synopsissen Game of Thrones gelekt

Meer en meer informatie over het vijfde seizoen van de razendpopulaire tv-serie Game of Thrones lekt uit. Al eerder werden de eerste vier afleveringstitels gelekt en nu zijn hier ook de synopsissen van de eerste drie aflevering.

Het is altijd oppassen met Game of Thrones, wat betreft spoilers. Hierbij volgt dus een SPOILERALERT

Episode #41: “The Wars to Come”: Cersei en Jaime proberen gewend te raken aan een wereld zonder Tywin. Varys onthult een complot aan Tyrion. Dany krijgt te maken met nog een bedreiging voor haar macht. Jon moet kiezen tussen twee koningen. 

Episode #42: “The House of Black and White”: Arya komt aan in Braavos. Pod en Brienne krijgen een probleem onderweg. Cersei is bang dat haar dochter niet meer veilig is, aangezien Ellaria Sand op zoek is naar wraak voor de dood van haar man Oberyn. Stannis probeert Jon in zijn macht te krijgen. Een adviseur probeert dit bij Dany.

Episode #43: “High Sparrow”: In Braavos ziet Arya de 'God met de Vele Gezichten' (Many-Faced God). In King’s Landing geniet koningin Margaery van haar nieuwe echtgenoot. Tyrion en Varys lopen over de Brug van Volantis. 

Zoals altijd, zijn de omschrijvingen weer cryptisch en geven ze over het algemeen weinig informatie. Wel wordt duidelijk dat er opnieuw enigszins afgeweken wordt van de rollen die de personages in het boek hebben. 

Op 12 april is de eerste aflevering te zien op HBO.