Programma van Brussels International Fantastic Film Festival bekend

Van 7 t/m 19 april vindt de 33e editie van het Brussels International Fantastic Film Festival plaats in de mooie Belgische hoofdstad. Het programma van dit festival is inmiddels bekend gemaakt, en ook deze editie belooft het een spannende aangelegenheid te worden. Dit jaar wordt er bijzondere aandacht geschonken aan de Zuid-Amerikaanse cinema.

Het BIFFF wordt sinds 1983 jaarlijks georganiseerd, en is uitgegroeid tot een groots evenement dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt van over de hele wereld. Het festival richt zich vooral op 'fantastische films', zoals fantasy, science fiction en horror.

Dit jaar pronken er zes Argentijnse films op het programma, zoals El Ardor (met Gael Garcia Bernal in de hoofdrol), een 'moderne Western' die zich afspeelt in het Argentijnse regenwoud. Tevens zullen verschillende andere Zuid-Amerikaans films in premiére gaan. Ook worden er verschillende Aziatische films vertoond, zoals een aantal Kung Fu klassiekers. Het festival zal worden afgesloten met de actiefilm Big Game, met Samuel L. Jackson. 

Hoewel film centraal staat is er ook aandacht voor andere vormen van kunst en cultuur. Zo is er bijvoorbeeld een cosplay contest, een body paint contest en zijn er de 'Gaming Madness Days', waarbij je je niet alleen virtueel kunt uitleven op de console maar ook met ouderwetse bordspelletjes. Bij de Zombiff Parade zullen honderden zombies door het centrum van de stad trekken; Manneken Pis zal voor de gelegenheid zijn draculapakje dragen. Tenslotte viert het Vampierenbal dit jaar haar 30e verjaardag en belooft ze daarom extra groots uit te pakken.

Op de rode loper worden onder andere Elijah Wood, Melanie Griffith, Samuel L. Jackson, Salma Hayek en Dustin Hoffman verwacht.