Sintnicolaas heeft zicht op EK-medaille

Titelverdediger Eelco Sintnicolaas heeft na de eerste dag van de zevenkamp bij de EK indoor atletiek in Praag nog alle kans op een medaille, maar de begeerde kleur goud is ver weg. De meerkamper uit Apeldoorn staat een gat van 170 punten achter op de Russische koploper Ilya Shkurenyov, die excelleerde bij het verspringen (7,78) en hoogspringen (2,10). In de tussenstand na vier onderdelen staat Sintnicolaas vijfde.

"Ik zal morgen de beste Eelco moeten laten zien om mijn titel te prolongeren. Natuurlijk wil ik dat heel graag, maar het zal niet makkelijk worden", zei de Europees indoorkampioen van 2012. "Het waren stabiele prestaties vandaag. Het is prima voor nu. Dit is wat ik, zo zegt het gevoel in mijn lichaam, op dit moment kan. Bij het hoogspringen had ik goede pogingen, zeker omdat de enkel niet optimaal is. Maar ik verwacht niet dat dat morgen invloed zal hebben."

Sintnicolaas opende met 6,98 op de 60 meter, vervolgde met 7,51 bij het verspringen, kwam tot 14,03 met de kogel en sloot af met 1,98 bij het hoogspringen. Zijn jongere trainingsmaat Pieter Braun, die in Praag zijn debuut maakt bij de elite, noteerde persoonlijke records op de 60 meter (7,23) en het kogelstoten (13,85). De Brabantse meerkamper bezet desondanks de dertiende en laatste plaats in de tussenstand.