Vetter achtste op vijfkamp, titel naar Johnson-Thompson

Anouk Vetter is bij de EK indoor atletiek in Praag op de achtste plaats geëindigd op de vijfkamp. De meerkampster stond na vier onderdelen nog vijfde, maar zakte in het klassement door een mindere prestatie op de afsluitende 800 meter. De 22-jarige atlete uit Arnhem liep 2.24,48. Het was het enige nummer waarop ze vrijdag geen persoonlijk record vestigde.

Vetter trad uit de schaduw van haar landgenote en topfavoriete Nadine Broersen, die uitviel na het hoogspringen met een enkelblessure. Ze noteerde 8,33 op de 60 meter horden, sprong 1,77 meter hoog, stootte de kogel naar 14,80 meter en landde na 6,29 meter bij het verspringen.

De Britse Katarina Johnson-Thompson veroverde met overmacht de Europese titel. Ze kwam na een sublieme 800 meter in 2.12,78 uit op precies 5000 punten. Slechts dertien punten minder dan het wereldrecord, dat met 5013 punten op naam staat van de Oekraïense Natalja Dobrinska.

Kogelstoter David Storl heeft nu ook zijn eerste internationale indoortitel binnen. De Duitser veroverde vrijdag bij de EK in de O2 Arena van Praag het goud met een stoot van 21,23 meter. De 24-jarige krachtpatser was al twee keer wereld- en Europees kampioen in de buitenlucht.

In Praag kon niemand aan Storl tippen. De Serviër Asmir Kolasinac pakte het zilver met een afstand van 20,90 meter. De bronzen plak ging naar de Tsjech Ladislav Prasil, die 20,66 meter stootte.