Atlete Koster wint heat 3000 meter

Atlete Madiea Ghafoor heeft met een overtuigend optreden de halve finales van de 400 meter bereikt bij de EK indoor in Praag. De Amsterdamse won vrijdag haar serie in een tijd van 53,06 seconden.

De drievoudig Nederlands kampioene nam vanaf de start het initiatief en lag na de eerste doorkomst aan de leiding. Ze stond haar koppositie in de tweede ronde niet meer af en hield de Française Floria Guei, die zich als nummer twee eveneens rechtstreeks voor de halve finales plaatste, 0,04 seconde achter zich. De halve finales zijn later vrijdag.

Bij de heren waren er drie Nederlanders die meededen. Terrence Agard, Lee-Marvin Bonevacia en Bjorn Blauwhof. De nummers één en twee per serie plus de zes tijdsnelsten plaatstsen zich voor de halve finale. Alleen Blauwhof is door naar de volgende ronde. Hij werd derde in zijn heat met een tijd van 47,52. Blauwhof ging door als vijfde tijdsnelste. Voor Agard en Bonevacia zit het toernooi erop. Agard liep 47,59 en Bonevacia noteerde 47,62. De snelste tijd in de kwalificatie kwam op naam van Donald Blair-Sanford (Isr). Hij liep 46,81. 

Update 13.10 uur

Kupers heeft zich geplaatst voor de halve finales op de 800 meter. Hij kende een indrukwekkende start in zijn serie op de 800 meter. De Nederlander liep vanaf de start op kop en eindigde als tweede in 1.48,19, voldoende voor een plek in de halve finale. Kupers kent een goed seizoen en hoopt de favorieten te kunnen verrassen in Tsjechië.

Update 13.45 uur

Maureen Koster heeft zich geplaatst voor de finale op de 3000 meter. Koster won haar heat in een tijd van 8.57,59. De finale op de 3000 meter is zaterdagavond.