Atlete Vetter zevende in klassement na pr bij kogelstoten

Nadine Broersen en Anouk Vetter zijn op de Europese kampioenschappen indoor atletiek in Praag goed begonnen aan de meerkamp. Beide dames noteerden op de 60 meter horden, het eerste onderdeel, een persoonlijk record.

Wereldkampioene indoor Broersen, die vooraf nog twijfels had of haar enkelblessure voldoende was hersteld, werd met 8,31 derde en haalde 0,01 van haar persoonlijke toptijd af. Vetter liep 8,33 en haalde maar liefst 0,11 seconde van haar beste tijd af. Zij staat na het eerste onderdeel vierde.

De Britse Katarina Johnson-Thompson was met 8,18 verreweg het snelst. Ze verzamelde 1088 punten en heeft nu 29 punten meer dan Broersen. Vetter heeft 1055 punten. Het volgende onderdeel is hoogspringen. 

Op de 60 meter horden heeft Nadine Visser zich geplaatst voor de halve finale. Zij werd met 8,12 vijfde in haar heat en ging als derde tijdsnelste door naar de halve finale. De snelste tijd in de kwalificatie kwam van Lucy Hatton. De Britse was met 7,96 de enige atlete die onder de acht seconden liep. De halve finales zijn later vanmiddag.

Bij de heren heeft Gregory Sedoc geplaatst voor de halve finale op de 60 meter horden. Ook hij ging als tijdsnelste odor naar de volgende ronde. Met een tijd van 7,72 werd hij gedeeld vierde in de heat. De snelste tijd in de kwalificatie kwam op naam van de Fransman Pascal Martinot-Lagarde (7,58).

Update 12.35 uur

Voor Nadine Broersen zit het EK erop. De meerkampster heeft te veel last van haar enkel bij het hoogspringen. Bij de derde poging op haar aanvangshoogte 1,77 stapte ze in tranen van de mat. Na twee mislukte pogingen op 1,80 was het definitief klaar. 

Anouk Vetter haalde ook 1,77 meter. Voor haar is dat een persoonlijk record. Later vanmiddag gaat de meerkamp verder met kogelstoten. 

Update 14.20 uur

Anouk Vetter verbetert ook bij het kogelstoten haar persoonlijk record. Ze stootte haar kogel tot 14,80 meter en verbeterde daarmee haar pr met drie seconden. Ze werd daarmee achtste op dit onderdeel en staat daarmee zevende in het algemeen klassement (2844 punten). De leidster in het klassement is de Belgische Nafissatou Thiam met 2976 punten. Katerina Johnson-Thompson (G-B) en Eliska Klucinova (Tsj) volgen met respectievelijk 2941 en 2930 punten op plekken twee en drie.