Twitter verbaast zich over grootse Mol-finale

De grote finale van het populaire televisieprogramma Wie is de Mol? was de hele donderdagavond 'trending' op de sociale media. Veel fans zagen de spectaculaire ontknoping, waarin journaliste Margriet van der Linden de Mol bleek, niet aankomen.

'Bloemen voor die vrouw, wat een geweldige mol! Love her!' prees @IngeNoor. 'Wat een verdomd goede mol!'coryfee Fleur Wallenburg. 'Haa, voor het eerst goed vanaf de eerste WIDM presentator Patrick van Houten blij. 'Chris Zegers was De Held van WIDM?, voegde @FokkeSukke daar aan toe. De fanatieke Zegers viel vlak voor de finale af.

Maar behalve alle loftuitingen was er ook opvallend veel kritiek te lezen. Vooral de overdadige finale, waarin de kandidaten door een grote menigte uitzinnige 'Molloten' werden toegejuicht, viel niet bij alle fans in de smaak. "Goh,finale dan in Eindhoven als PSV kampioen wordt, constateerde Robin Kastenberg op Twitter. 'De bordesscène hadden ze wel kunnen skippen. Het is geen Europa Cup' #ongemakkelijk?, meldt ook Goorkate. "Ben ik de enige die wel een beetje klaar is met #widm?  vraagt ook @Wes92 zich hardop af. 'Wat een vreselijke mediahype is Wie is de Mol geworden. Volgend jaar graag weer normaal?, verzoekt Wim Hiemstra de makers.

Meerdere mensen vragen zich af of het niet weer eens tijd wordt voor een editie met gewone Nederlanders in plaats van BN?ers. "Heimwee naar toen de Mol nog Hendrik de Boer uit Kudelstaart was. Die BN?ers maken #widm niet bepaald leuker?, deelt Ewald Kahmann. "Wie is de Mol was vroeger zonder bekende Nederlanders. Waarom kan dat nu niet meer??, vraagt ook @Omyellis zich af. Maar andere fans kunnen niet wachten tot volgend jaar. ?Het zou enorm gaaf zijn als Enzo Knol volgend jaar mee zou doen?, hoopt Selma Durukan.kandidaat.