Wozniacki naar laatste acht Kuala Lumpur

Tennisster Caroline Wozniacki heeft donderdag de kwartfinales bereikt van het tennistoernooi van Kuala Lumpur. De Deense nummeréén van de plaatsingslijst was in twee sets te sterk voor de Chinese Zhu Lin: 6-4 6-1.

In de strijd om een plaats in de halve finales neemt Wozniacki het op tegen de Duitse Carina Witthöft, die de als vijfde geplaatste Tsjechische Klara Koukalova uitschakelde.

De Servische tennisster Ana Ivanovic heeft op overtuigende wijze de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in Monterrey. De als eerste geplaatste titelverdedigster rekende in de tweede ronde af met Pauline Parmentier uit Frankrijk: 6-3 en 6-2. In de kwartfinale wacht met Kristina Mladenovic opnieuw een Française voor Ivanovic. Mladenovic versloeg Vera Zvonareva uit Rusland met 6-4 en 6-2. De als tweede geplaatste Sara Errani uit Italië bereikte eveneens de laatste acht, door de Hongaarse qualifier Timea Babos te kloppen (6-3 en 6-3).

Een dag na haar kansloze nederlaag in het enkelspel tegen Johanna Larsson bereikte Kiki Bertens met haar Zweedse partner wel de tweede ronde van het dubbelspel. Bertens en Larsson versloegen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en Monica Puig uit Puerto Rico met 6-4 en 6-4, goed voor een plek in de kwartfinales.