Kids spelen IS'je: jochie (10) verbrand

In Jemen hebben de kinderen een nieuw spelletje bedacht: ze spelen er de gruwelijke executies van Islamitische Staat (IS) na. Een tienjarig jochie uit Al Dahthath is onlangs zelfs opgesloten in een kooi en door zijn vriendjes in brand gestoken.

De jihadisten van IS worden door menig jochie als held gezien. Waar vroeger posters van Michael Knight en He-Man boven menig jongensbed hingen, worden nu de moslimextremisten op een voetstuk gezet.

Volgens Mohammad Mouzahem spelen de schooljochies vol overgave de executies van IS na. Zo weet hij dat een grote groep kindertjes onlangs de executie van Muath Al Kasaesbeh heeft nagespeeld. Deze Jordaanse piloot werd enkele weken geleden opgesloten in een kooi en in brand gestoken.

Zeven Jemenitische ventjes hebben enkele dagen geleden een tienjarig vriendje opgesloten in een houten kooi. Vervolgens werd het arme kereltje overgoten met benzine. Een van de jongens speelde de leider. Gezeten op een stoel, gaf hij de opdracht het jochie in brand te steken.

Het jongetje schreeuwde en jankte om hulp. Omwonenden zagen het kereltje in brand staan terwijl zijn vriendjes toekeken hoe de vlammen aan hem likten. Gelukkig wisten de dorpsbewoners het vuur te doven en hem naar het ziekenhuis te brengen.

"Hij is naar een lokaal ziekenhuis overgebracht", weet Mouzahem. "Daar is hij behandeld voor ernstige brandwonden aan zijn been." Hoewel het gebeuren plaatsvond in een afgelegen dorp, lekten beelden van de 'executie' al snel uit via social media.