Gesink laat Tirreno schieten

Robert Gesink van Team LottoNL-Jumbo verliet vorige maand de Ronde van de Algarve omdat zijn pasgeboren zoon in het ziekenhuis was opgenomen. De onrust die dat teweeg bracht bij de Achterhoeker heeft zijn voorbereiding dermate in de war geschopt, dat hij besloot de Tirreno te laten schieten.

"Ik ben blij dat mijn zoontje Bram het ziekenhuis verlaten heeft", liet Gesink donderdag weten. "De afgelopen tijd draaide alles om mijn familie en daardoor kan ik in de Tirreno niet mijn gewenste niveau halen. Ik heb in de Algarve een valse start gemaakt en niet de intensiteit kunnen opdoen die ik wilde. Nu Bram weer thuis is, hoef ik mij minder zorgen te maken en kan ik weer meer tijd en aandacht besteden aan de fiets. Ik ga me nu via andere koersen voorbereiden op de Ronde van het Baskenland."

Het ontbreken van Gesink betekent dat de ploeg de klassementsambities in Italië laat varen. "Maar we hebben nu andere mooie plannen", zei ploegleider Erik Dekker, zelf in 2002 winnaar van de koers die voert van de Tyrreense naar de Adriatische Zee. "Ons doel was om met Robert top tien te rijden. We zijn echter flexibel en gaan met goede nieuwe doelstellingen van start. Met Tom Van Asbroeck bijvoorbeeld gaan we de uitdaging aan in de sprint. Winnen wordt met Kittel, Cavendish en Sagan aan het vertrek lastig, maar meedoen om de derde of vierde plaats is een mooi streven."

De volledige ploeg van LottoNL-Jumbo voor Tirreno-Adriatico: Tom Van Asbroeck, Laurens ten Dam, Rick Flens, Tom Leezer, Paul Martens, Sep Vanmarcke, Robert Wagner en Kevin De Weert.