Guy Sebastian voor Australië naar Eurovisie

De zanger Guy Sebastian gaat Australië dit jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat werd donderdag in Sydney bekendgemaakt, zo is te lezen op de website eurovision.tv.

Guy was de winnaar van Australian Idol in 2003 en geldt sindsdien als één van de meest succesvolle artiesten in Australië, met 51 platina en 7 gouden platen. Ook in de Verenigde Staten geniet de 33-jarige, van oorsprong Maleisische zanger succes. Daar werd zijn single Battle Scar in 2013 platina. Met zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival hoopt hij ook de harten van Europese muziekfans te veroveren. "Het is het grootste muziekevenement ter wereld met een geweldige geschiedenis en traditie en ik voel me echt vereerd uitgenodigd te zijn Australië te vertegenwoordigen."

Guy Sebastian is sinds 2008 getrouwd en heeft twee zoontjes van 3 en bijna 1 jaar. Australië doet dit jaar eenmalig mee ter ere van het 60-jarig bestaan van het liedjesfestival. Het Eurovisie Songfestival is razend populair in het land. In 2014 zaten 3 miljoen van de 23 miljoen inwoners voor de televisie.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in Wenen. Nederland wordt vertegenwoordigd door Trijntje Oosterhuis.