Robben bekert verder met Bayern München

Eintracht Braunschweig heeft niet weten te stunten op bezoek bij Bayern München. Met Arjen Robben in de ploeg plaatste Die Bayern zich voor de kwartfinale van de DFB Pokal: 2-0.

Braunschweig hield verrassend goed stand op bezoek in de Allianz Arena. De bezoekers stonden verdedigend prima en frustreerden zo de thuisploeg. Maar in de blessuretijd van de eerste helft was één briljant moment van David Alaba genoeg voor de Beierse voorsprong: 1-0. De verdediger krulde het leder uit een vrije trap in de rechterbovenhoek.

De gasten waren er niet blij mee. Na het rustsignaal verzamelden de spelers van Braunschweig zich bij de scheidsrechter. Arjen Robben zou de vrije trap, waaruit de score werd geopend, hebben versierd met een schwalbe. Na de rust nam Bayern de touwtjes nog steviger in handen.

Na nog geen uur spelen zorgde Mario Götze voor de verdubbeling van de score. De Duitse spelmaker ontweek een tackle van Decarli, om daarna de bal hard achter doelman Gikiewicz te knallen, 2-0. In het resterende halfuur ging Bayern op zoek naar een grotere score, maar die kwam er niet: 2-0.

Ook Borussia Mönchengladbach schaarde zich bij de laatste acht van het Duitse bekertoernooi. De club won de uitwedstrijd bij Kickers Offenbach (0-2), dat uitkomt op het vierde niveau. Max Kruse benutte een strafschop en Patrick Herrmann bepaalde in de slotfase de eindstand.