Barcelona bereikt finale Copa del Rey

Barcelona staat in de finale van de Copa del Rey. In de halve eindstrijd werd Villarreal over twee wedstrijden verslagen. Na een 3-1 overwinning voor Barcelona in de heenwedstrijd, stonden de Catalanen al met een been in de finale van de Copa del Rey. In Camp Nou hoefde Barça zich niet buitensporig in te spannen om Villarreal opzij te zetten.

The Yellow Submarine wist dat het weinig kans had om alsnog de finale te bereiken, maar wilde zich van hun beste kant laten zien voor Camp El Madrigal. De ploeg van trainer Marcelino begon scherp aan de wedstrijd en pakte Barcelona direct bij de keel. Maar de hoop was al snel vervlogen toen binnen drie minuten de 0-1 op het scorebord stond.

Na een afgeslagen aanval van Villarreal kwam Barcelona er op de linkerflank uit via Luis Suárez. De Uruguayaan opende naar de rechterflank, waar hij Lionel Messi vond. Hij had een ongelofelijk mooie en vooral knappe assist op Neymar. Hij lepelde de bal precies achter acht verdedigers van Villarreal. Neymar hoefde alleen maar zijn voet tegen de bal aan te zetten om alweer zijn vijfde in het bekertoernooi te maken.

Villarreal knokte voor wat het waard was en scoorde vijf minuten voor rust de verdiende gelijkmaker. Vanaf links gaf Jaume Costa een perfecte voorzet. Bij de tweede paal liep Jonathan Dos Santos de bal binnen. Doelman Marc-Andre Ter Stegen was kansloos. Sergio Busquets lag inmiddels kermend van de pijn op de grond. Bij het opzetten van de aanval beging Tomás Pina een zware overtreding op de speler van Barcelona. Dit ontging scheidsrechter David Fernandez Borbalan. Busquets moest het veld per brancard verlaten.

Net als Busquets zou ook Tomás Pina het einde van de wedstrijd niet halen. 25 minuten voor tijd maakte hij een smerige overtreding op Neymar waar maar één straf op stond: de rode kaart. In een poging Neymar een halt toe te roepen sprong hij van achteren richting de Braziliaan en schaarde hem met twee benen neer. Het duurde niet lang voordat Barcelona profiteerde van de man-meer-situatie. Javier Mascherano stuurde Suárez een kwartier voor tijd de zestien in en de voormalige speler van Ajax tekende voor de 1-2.

In de slotfase geloofde Barcelona het wel en spaarde het de krachten. Op aangeven van Xavi bepaalde Neymar de eindstand op 1-3. De finale van de Copa del Rey (30 mei) is bereikt en daardoor maakt de ploeg van Luis Enrique dit seizoen nog altijd kans op de treble: de beker, het kampioenschap en de Champions League. Villarreal kan zich volledig richten op de competitie.