Sportblog: Maradona's lachwekkende facelift & Ivanovic als Catwoman

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag, deze keer op donderdag, vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Mountainbiken over trappen en smalle paadjes
Jaarlijks wordt in de Chileense stad Valparasio een mountainbike-afdaling georganiseerd. Dit levert altijd spectaculaire beelden op, wat ook dit jaar niet anders is. De Tsjech Tomas Slavik had in deze editie een camera op zijn helm, waardoor men een prima indruk krijgt van wat hij ziet.


Tomas Slavik in actie (Bron: YouTube/Tomas Slavik)

Geldboete voor scheldende Piqué
Gerard Piqué is dinsdag door een Spaanse rechter veroordeeld tot een boete van 10.500 euro, zo laat Novum ons weten. De verdediger van Barcelona schold in oktober enkele agenten uit die zijn broer een parkeerboete wilden geven. De officier van justitie eiste onlangs nog een boete van 'slechts' 900 euro voor de man van zangeres Shakira. De rechter nam het de verdediger echter erg kwalijk dat hij zich agressief tegenover de agenten had gedragen. Piqué, goed voor een jaarsalaris van zes miljoen euro, accepteerde de boete gelaten en bood zijn excuses aan voor zijn gedrag.

Maryland zet stadion op z'n kop met flashmob
De studenten van Maryland namen het op tegen Wisconsin en daarbij kregen ze op een wel heel bijzondere manier steun van het publiek. Tijdens een time out kwam de mascotte van Maryland het veld op en hij zette een enorme flashmob in gang. Het knappe kunststukje zet het stadion in vuur en vlam:


De geweldige flashmob (Bron: YouTube/MarylandAthletics)

Ana Ivanovic steelt de show als sexy Catwoman
Tijdens het WTA-tennistoernooi in Mexicaanse Monterrey was er een verkleedfeestje. De dames trokken uiteenlopende pakjes aan maar vooral Ana Ivanovic stal de show. Gehuld in een sexy Catwoman-pak liet ze vele mannenharten sneller kloppen.

Ivanovic was onder andere op stap met haar collega's Jovana Jaksic (als Wonder Woman), Anastasia Pavlyuchenkova (Captain America) en Kristina Mladenovic (Zwarte weduwe).

Maradona's facelift...... tja.....
Diego Armando Maradona had het lumineuze idee om onder het mes te gaan. Maradona heeft niet bepaald een rustig leven achter de rug en dat leven liet zijn sporen achter in zijn gezicht. Dus besloot hij er wat aan te laten doen. Over het resultaat is niet iedereen even enthousiast, vooral zijn opvallende lippen trekken de aandacht. Dat inspireerde natuurlijk veel mensen op het internet tot de nodige grappen en grollen. We hebben er hier een paar voor jullie:


Het resultaat van Maradona's facelift inspireert (Bron: YouTube)

Otterspeer omver geblazen door muziek
De NOS deed verslag van de Nederlandse sprinters die zich voor aan het bereiden waren op het WK sprint toen daar ineens Hein Otterspeer op het ijs lag. De geluidsinstallatie werd even getest en dat met zo'n herrie dat Otterspeer zich een ongeluk schrok en pardoes viel. "Als er vanuit het niets ineens zo'n oorverdovend geluid komt, dan raak ik afgeleid", aldus een verbouwereerde Otterspeer. "Het was een oorverdovende krijs, het deed pijn aan je oren." Het voorval kun je hier bekijken.

Bal in de kruising! Geen doelpunt!
Een bal in de kruising krijgen is het misschien wel de mooiste manier om een doelpunt te maken. In het voetbal, maar ook bij handbal. Alleen soms heb je er niks aan als je hem in de kruising krijgt, zo ervoer de Franse handbalinternational Kentin Mahé. De Fransman speelde met Hamburger SV tegen Lübbeck en na een prachtige aanval kon Mahé het afmaken, echte de kruising zat hem dwars. Want ook bij handbal moet de bal helemaal over de lijn zijn.


In de kruising! (Bron: YouTube)

Vlieg vs Mark Williams
Tijdens de finale van de Gdynia Open Snooker tussen Neil Robertson en Mark Williams werd het spel verstoord door een indringer. In het derde frame wilde Williams een rode bal potten maar zijn concentratie werd daarbij verstoord door een vlieg die boven de tafel cirkelde. Maar de snookerspeler wist wel raad met de vlieg die hem uit zijn spel haalde. Na een paar mislukte pogingen wist Williams van de vlieg te winnen. De finale verloor hij echter wel.


Vlieg vs Mark Williams (Bron: YouTube)