Perez: "Force India ligt meerdere stappen achter"

Het Formule 1-team Force India ligt volgens coureur Sergio Perez een stukje achter op de concurrentie. De renstal uit Silverstone introduceerde door financiële problemen de 2015-auto pas tijdens de laatste wintertest, terwijl de concurrentie dit al tijdens de eerste wintertest deed en zo de auto door kon ontwikkelen.

Perez: "We hadden maar twee dagen. We liggen door het beperkte aantal rijdagen achterop, maar het begin was veelbelovend en we moeten er het maximale uit de huidige situatie halen. Het zal een aantal races duren voordat we er bij zullen zitten, want we hebben nog veel werk te verzetten. We liggen enkele stappen achter op de concurrentie."

Force India was niet aanwezig bij de eerste wintertest en kwam bij de tweede met de 2014-bolide in actie. Dat het team hier aanwezig was werd mogelijk gemaakt door Mercedes dat Pascal Wehrlein ervaring op wilde laten doen. Tijdens de derde test werden er door Perez en teamgenoot Nico Hülkenberg 365 ronden afgelegd, maar vijftien minder dan McLaren dat bij alle drie wintertests aanwezig was.

"We weten waar we aan moeten werken en de aerodynamica-afdelingen werken goed samen aan de zwakke punten van de auto. Ik ben bij McLaren eerder in een soortgelijke situatie geweest en toen duurde het tot de vijfde race tot we wisten waar we stonden en we de data begrepen. Om dat al op de tweede testdag te kunnen zeggen is een geweldige inspanning van het team geweest en vanaf daar moeten we hard werken om op het niveau te komen waarop we willen geraken."